Main content

Handige website Arts Portaal

Auteur: Annet Sollie, Bart Timmers

Dit keer geen app-tip maar een website-tip: Arts Portaal, dé spreekuurassistent. Deze website is opgezet door twee huisartsen-in-opleiding uit Nijmegen, Thomas Mancini en Pim Keurlings. De site biedt een overzicht van handige links voor huisartsen die tijdens hun spreekuur met een vraag zitten. De website is onlangs volledig vernieuwd.

De visie van de makers lezen we op de site: ‘binnen twee kliks bij uw antwoord op de meest voorkomende vragen tijdens het spreekuur.’ De links zijn gegroepeerd op onderwerp. Zo zijn er kopjes voorlichting, opzoeken, kinderen, infectieziekten en acute zorg. Daarnaast komen er verschillende vakgebieden aan bod, zoals neurologie en gynaecologie. Inmiddels zijn ook een Aios Portaal en een Poh Portaal gelanceerd met een soortgelijke opzet.

Wij vinden dit een zeer handige website met werkende links, gecontroleerd door de bouwers, die overigens volledig onafhankelijk werken. De SBOH heeft hen eenmalig gesponsord, waardoor de site recent is geprofessionaliseerd. Het is goed te merken dat dit echt een site ‘van artsen voor artsen is’, we vinden eigenlijk geen onzinnige links.

Op het eerste gezicht lijken er wat veel voor de hand liggende links te staan die we ook rechtstreeks kunnen vinden of die al in onze favorieten staan, bijvoorbeeld links naar NHG-Standaarden of naar thuisarts.nl. Wat deze site echter nuttig maakt, zijn de directe links naar bijvoorbeeld het stroomschema anemie uit de NHG Standaard, de normaalwaarden voor adem- en hartfrequentie bij kinderen, de 4DKL, de MMSE en hulp bij de interpretatie van labwaardes. Daar heb je wat aan!

Kortom, wij zijn positief over Arts Portaal. De uitdaging voor de komende tijd is om de site uit te breiden, maar ervoor te zorgen dat hij niet te groot wordt en daarmee zijn doel voorbijschiet. De site is ook beschikbaar in een mobiele versie voor uw mobiel of tablet.

Naam: Arts Portaal
Makers: Thomas Mancini en Pim Keurlings
Doel: Binnen twee kliks bij een antwoord op uw spreekuurvraag
Prijs: Gratis
Oordeel: ✪✪✪✪

www.artsportaal.nl

 

 

 

reacties (2)

 
 
  • J.W. Sollie

    2 maanden geleden

    Beste Ron van Duinen Wij hebben uw reactie doorgestuurd naar de makers van Artsportaal. Annet Sollie e-redacteur H&W

  • ron van duinen

    2 maanden geleden

    Beste Thomas Mancini en Pim Keurlings Ik ben de maker van de website 'fysiotransparant' (https://www.fysiotransparant.nl/) . Graag zou ik met jullie in gesprek komen om te praten over de mogelijkheid om opgenomen te worden in 'artsportaal' met 'fysiotransparant'. Groet Ron van Duinen, fysiotherapeut, socioloog en maker van de website 'fysiotransparant'