NHG Forum

Vaardigheden opfrissen met de NHG-Instructiefilms

Gepubliceerd
28 april 2023
Het NHG biedt 60 praktische instructiefilms over onderzoek en therapeutische verrichtingen, exclusief voor NHG-leden. De korte films zijn bedoeld om kennis over eerder aangeleerde vaardigheden op te frissen.
0 reacties

Heeft u een bepaalde verrichting een tijdje niet gedaan? Bekijk dan de instructiefilm en lees de bijbehorende werkbeschrijving. Zo heeft u in korte tijd uw kennis over de verrichting weer paraat. De films zijn geen volledige nascholingen.

Zowel voor huisarts als aios

De NHG-Instructiefilms komen op allerlei momenten in de loopbaan van de huisarts (in opleiding) van pas. Als voorbereiding op het spreekuur, maar ook tijdens de huisartsopleiding. Sommige verrichtingen worden voornamelijk vanuit de huisartsenpost gedaan, zoals vernevelen of zuurstof geven.

Voor alle NHG-leden zijn de instructiefilms een compacte en overzichtelijke ondersteuning

Bekijk de instructiefilms op nhg.org/instructiefilms.

Nieuwe instructiefilms in 2023

In 2023 staan een aantal nieuwe films op de rol, zoals de net uitgebrachte instructiefilm over het inbrengen van een urinekatheter. Daarnaast komen er films over het inbrengen van een implantatiestaafje (Implanon®) en vestibulaire revalidatie bij duizeligheidsklachten.

Feedback of ideeën?

De instructiefilms en werkbeschrijving maken we zo duidelijk mogelijk. Verbeteringen zijn natuurlijk altijd mogelijk. Bij elke film kunt u feedback te geven. Maak vooral gebruik van deze mogelijkheid als u suggesties heeft.

Mist u een onderwerp? Mail dan naar contactcentrum@nhg.org.

Welke instructiefilms bekijkt u het meest?

In totaal is de pagina nhg.org/instructiefilms de afgelopen 2 maanden ruim 13.000 keer bezocht. De meest bekeken video’s zijn:

  1. Knie: intra-articulaire injectie
  2. Triggervinger: injectie
  3. Carpaletunnelsyndroom: injectie
  4. Pessarium bij een prolaps
  5. Trochantair pijnsyndroom: injectie
  6. Atheroomcyste verwijderen
  7. Enkel-armindex
  8. Epleymanoeuvre
  9. Urethrale katheter man: verwijderen en inbrengen
  10. Spiraal inbrengen (hormoon/koper)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen