Ariëtte Sanders-van Lennep

Ariëtte Sanders-van Lennep

Ariëtte Sanders is werkzaam als huisarts in Driebergen.

 

Ariëtte: “Voor ik redacteur werd, heb ik 12 jaar onderwijs verzorgd aan de Huisarts Opleiding Utrecht en een jaar beleidswerk voor het NHG mogen doen. Daarnaast heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het beïnvloeden van het herstel van patiënten middels communicatie (placebo-effect). Samen beslissen was daar een belangrijk onderdeel van.

Mijn missie bij H&W is het op een wetenschappelijke basis verankeren van de grote invloed van emotie in ons vak

Zowel binnen de huisartsopleiding, in mijn onderzoek, als bij het NHG werd ik geraakt door de bevlogenheid van huisartsen om hun vak goed uit te oefenen. Wat zij daaronder verstaan, kan behoorlijk variëren afhankelijk van hun achtergrond, leeftijd, geslacht, etc. Zonder oordeel hun centrale motieven ontrafelen en deze plaatsen binnen zowel het wetenschappelijk kader als de maatschappelijke context om zo ons vak toekomstbestendig te houden, geeft mij, naast de reguliere patiëntenzorg, positieve energie.

 

Laten we daarbij niet het kind met het badwater weggooien als we keuzes uitsluiten baseren op logische argumenten en de belangrijke rol van emotie in ons vak verwaarlozen. De grote invloed hiervan op een wetenschappelijke basis in ons vak verankeren, ervaar ik als mijn missie als huisarts en redacteur bij H&W.”

 

Meer weten over Ariëtte?

Lees dan ook dit interview (januari 2022).

Artikelen