Nieuws

H&W-lezers in het buitenland

Gepubliceerd
10 september 2007

Femke Ellens, Limassol, Cyprus: “Mijn patiëntenpopulatie bestaat voornamelijk uit buitenlanders die hier wonen, want de Cyprioten zijn niet gewend aan een vrouwelijke, jonge dokter... en zeker niet een die niet altijd pillen voorschrijft!”

Margriet van Unen, Nairobi, Kenia: “Ik lees Huisarts en Wetenschap sedert vele jaren nauwgezet. Zo blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op huisartsengebied, de standaarden zijn erg nuttig, en er staan vaak goede artikelen in.”

Lilian van Raalte, Stavanger, Noorwegen: “De Noorse huisarts doet zelden een huisbezoek en is veel meer betrokken bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Waar ik nog steeds aan moet wennen is dat je meteen met de patiënt moet afrekenen.”

Angelique van Dam, Calgary, Canada: “Lezen van H&W helpt me in alle jaren om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Nederland huisartsenland. Ik ben dus blij om H&W nog steeds te ontvangen, en wil jullie heel hartelijk feliciteren met jullie jubileum.”

Wilhelm Lohmeier, Åland, Finland: “Ik lees nu ook de Zweedse ‘läkartidningen’. Veel artikelen komen overeen met H&W, maar toch mis ik sommige hoofdstukken zoals de standaarden, de kleine kwalen, kennistoets en sommige lokaal Nederlands nieuws. Gewoon even lekker een stukje lezen zonder woordenboek.”

Nancy Chang-van Weissenbruch, Paramaribo, Suriname: “De inhoud van H&W die mij het meest boeit beslaat natuurlijk de nieuwe of gewijzigde standaarden. Die vormen immers een gedegen basis voor onze eigen richtlijnen. Verder lees ik de kleine kwalen, de kennistoets, reacties op voorgaande artikelen uit het veld, samenvattingen over publicaties van onderzoekingen.”

Peter Schild, Nativ Haasera, Israel: “Ik lees H&W grondig en gretig door, vertaal NHG-Standaarden voor gebruik in mijn eigen praktijk, verheug me op de dag dat de utopisch aandoende Nederlandse huisartssituatie hier komt aanwaaien – de standaarden en hun implementatie, de kwaliteitsbevordering, de ‘conservatieve’ farmacotherapie.”

Karolien van den Brekel-Dijkstra, Ashiya, Japan: “In Japan bestaat er geen huisarts zoals we die in Nederland kennen. Er wordt met name in ziekenhuizen of eigen privéklinieken gewerkt. Ik ben dus blij elke maand weer een Huisarts en Wetenschap te mogen ontvangen om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de huisartsenwereld in mijn thuisland.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen