Nieuws

Podcast: Herziene NHG-Behandelrichtlijn Rosacea – oktober 2020

Gepubliceerd
6 oktober 2020
In oktober verscheen de herziene NHG-Behandelrichtlijn Rosacea, een chronische huidaandoening waarbij de patiënt veel hinder kan ervaren en die lastig te behandelen is. Femke Veldman interviewt huisarts Miranda Kurver, een van de auteurs, over de nieuwe inzichten bij de behandeling van rosacea. In de podcast van oktober is er verder aandacht voor claudicatio intermittens, risicofactoren voor een ernstig beloop bij COVID-19 en de actuele nieuwsberichten.
0 reacties

Beluister de podcast van oktober.

Claudicatio intermittens is goed te behandelen in de eerste lijn. Er is een richtlijn beschikbaar, maar aan de implementatie zitten wat haken en ogen. Femke Veldman spreekt met huisarts-onderzoeker Marie-Louise Bartelink over de knelpunten en mogelijke oplossingen.

Wendy van den Oever, anios Spoedeisende Hulp en arts-klinisch onderzoeker, deed onderzoek naar de risicofactoren voor een ernstig beloop van COVID-19. Leeftijd en diabetes mellitus type 2 zijn geassocieerd met een hogere kans op ic-opname en/of overlijden. Linn Dobrowolski interviewt de auteur over dit actuele onderwerp.

Tessa Dijksman en Ellen Marsch, huisarts en nieuw in het podcast-team van H&W, bespreken de 6 nieuwsberichten van H&W 10.

Reageren op onze pilot?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen