Nieuws

Podcast: oktober 2021

Gepubliceerd
5 oktober 2021
Reflecterend testen houdt in dat de laboratoriumspecialist een test niet louter protocollair uitvoert, maar de resultaten interpreteert, van commentaar voorziet en zo nodig aanvullende tests doet. Bij diverse diagnoses kan reflecterend testen zinvol zijn en het beleid van de huisarts adequater maken, stellen Wilhelmine Verboeket-van de Venne en Wytze Oosterhuis in de H&W-podcast van oktober.
0 reacties

Reflecterend testen heeft een positief effect op het beleid van huisartsen. Doordat reflecterend testen zich in feite afspeelt op het grensvlak van de eerste en de tweede lijn, kiest de laboratoriumspecialist er soms sneller voor om een aanvullende test in te zetten. Dit kan de kwaliteit van het beleid van huisartsen vergroten. Femke Veldman gaat hierover in gesprek met Wilhelmine Verboeket-van de Venne en Wytze Oosterhuis.

Moet je statines innemen in de ochtend of in de avond? Daarover praten Linn Dobrowolski en Zübeyde Göçmen u bij. Het advies is om de keuze voor het tijdstip van toediening van langwerkende statines te baseren op wat de therapietrouw het best ondersteunt en kortwerkende statines ’s avonds voor te schrijven. Wanneer een patiënt problemen ervaart met avondinname valt het te overwegen om een langwerkende statine in de ochtend voor te schrijven. 

Deze maand worden er 2 herziene NHG-Standaarden besproken. Marco Krukerink bespreekt met Alexandra Bensdorp de belangrijkste wijzigingen in de herziene NHG-Standaard Hoofdpijn. Femke Veldman bespreekt met Aimée Kok de veranderingen in de NHG-Standaard Enkelbandletsel.

Ten slotte bespreken Marco Krukerink en Tessa Dijksman deze maand de nieuwsberichten uit H&W 2021-10. 

Feedback gevraagd

Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over de H&W-podcast. Heb je tips? Suggesties? Wat spreekt jou het meest aan? Kort en krachtig? Langer en verdiepend? En ben je mogelijk geïnteresseerd in accreditatie naan aanleiding van de podcast?

Wij hebben een korte vragenlijst opgesteld en horen graag jouw feedback. Het invullen kost je ongeveer 5 minuten. We zijn je erg dankbaar voor je feedback!

Reageren op onze podcast?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen