Nieuws

Podcast over lachgas, een drug met vele gezichten - november 2020

Gepubliceerd
3 november 2020
Steeds meer jongeren gebruiken lachgas en daarbij kunnen diverse complicaties optreden. Huisartsen zijn niet altijd alert op symptomen die wijzen op gebruik van lachgas en patiënten beginnen er vaak zelf niet over. Wat moeten huisartsen eigenlijk weten over deze drug? In H&W 11 staan hierover maar liefst 2 artikelen. Femke Veldman sprak met huisarts Eva Hendriks over neurologische klachten door vitamine B12-tekort en met huisarts-in-opleiding Rani Punwasi over andere complicaties bij lachgasgebruik, zoals bevriezingsletsel of hypoxie.

In de podcast van november is er verder aandacht voor de vernieuwde NHG-Standaard Pelvic inflammatory disease, niet-zinvolle vitaminebepalingen, het integraal zorgmodel SamenOud en de actuele nieuwsberichten.
0 reacties

Beluister hier de podcast van november.

Het aantal niet-zinvolle vitaminebepalingen stijgt al jaren explosief. Dat geldt vooral voor vitamine D- en vitamine B12-bepalingen. Femke Veldman besprak met huisarts Saskia van Vugt hoe huisartsen het tij kunnen keren.

 Hoe kun je nog vooruitgang bij kwetsbare ouderen? In SamenOud, een nieuw persoonsgericht en integraal zorgmodel, helpen casemanagers thuiswonende 75-plussers om gezamenlijk zorgdoelen te formuleren en die ook grotendeels te behalen. Tessa Dijksman sprak hierover met Wanda Rietkerk, specialist ouderengeneeskunde. 

Femke Veldman interviewde Lisette Verlee, wetenschappelijk medewerker van het NHG, over de vernieuwde NHG-Standaard Pelvic inflammatory disease. In deze eerste podcast over een NHG-Standaard licht Lisette Verlee de diagnostiek en behandeling van PID uitgebreid toe. De bijbehorende e-learning, een PIN, verschijnt begin november.

Tessa Dijksman en Ellen Marsch bespreken 4 nieuwsberichten van H&W 11.

Reageren op onze podcast?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen