NHG Forum

65 jaar: blik vooruit [Column]

Gepubliceerd
30 december 2020
Na een lange periode waarin het leek alsof de mensheid alles onder controle had (in ieder geval in de westerse wereld), was daar vorig jaar opeens een nieuwe pandemie. Langverwacht, en niet de eerste keer, maar toch voelde wat er gebeurde meer als een filmscenario dan als een realistisch gegeven.
0 reacties
Wendy Borneman
© Margot Scheerder

Als huisartsen weten we al lang dat niet alles maakbaar is. We worden er elke dag in onze spreekkamer mee geconfronteerd. Toch denk ik niet dat de meesten van ons zich een jaar geleden een beeld konden vormen van de huidige mate van onzekerheid en de aanpassingen in onze maatschappij.

Gelukkig zijn er te midden van alle zaken waar we geen controle over hebben, ook dingen waar u op kunt blijven vertrouwen. Het NHG levert u betrouwbare kennis en hulpmiddelen waarmee u uw patiënten zo goed mogelijk kunt bijstaan. Dat doen we dit jaar al 65 jaar, een mooie mijlpaal.

De missie van het NHG staat na 65 jaar nog altijd fier overeind: het vertalen van wetenschap naar de huisartsenpraktijk. Maar doen we dat op de juiste wijze? Op welke manier hebben we de meeste meerwaarde? Hoe helpen we u en de huisartsgeneeskunde het beste vooruit?

We hielden afgelopen zomer een ledenraadpleging. Daaruit bleek dat u ons bijvoorbeeld vroeg om meer aansluiting bij de praktijk, om een voortrekkersrol en om meer innovatie.

Voor het NHG is het 65-jarige jubileum zeker geen reden om achterover te leunen en te teren op eerder behaalde successen. Het is een moment om wat we doen en hoe we dat doen kritisch onder de loep te nemen. Zodat u nog veel langer op ons kunt vertrouwen, wat er verder om ons heen ook gebeurt.

Wendy Borneman, voorzitter Raad van Bestuur

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen