Mirrian Hilbink

Mirrian Hilbink

Mirrian studeerde psychologie en is in 2009 gepromoveerd op het onderwerp meten en verbeteren van de eerstelijns gezondheidszorg voor mensen met depressie en angststoornissen. Na haar promotie is zij nog enkele jaren in de academische wereld werkzaam gebleven en heeft daarna de overstap gemaakt naar de ziekenhuissetting en ggz.

 

Mirrian: “Momenteel werk ik als klinisch epidemioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en als senior onderzoeker binnen het psychotraumacentrum van Reinier van Arkel. Deze combinatie van een consultatieve functie voor onderzoekers in het ziekenhuis en uitvoerend onderzoeker in de traumazorg boeit me enorm.

Ik draag graag op epidemiologisch gebied mijn steentje bij aan H&W

Sinds medio 2018 maak ik onderdeel uit van de redactiecommissie van H&W. Ik vind het erg leuk om op epidemiologisch gebied mijn steentje bij te dragen. Ik ben onder meer aanspreekpunt voor de rubriek ‘critically appraised topic’ (CAT). Hierdoor heb ik veel contact met de opleidingsinstituten en aios. Ook sluit de beoordeling van de aangeboden CATS nauw aan bij mijn vakgebied. Naast onder meer het uitnodigen van auteurs, het begeleiden bij manuscripten en het schrijven van journaals, maakt dit mijn takenpakket binnen H&W zeer divers en interessant.

 

Meer weten over Mirrian?

Lees dan ook dit interview (augustus 2021).

Artikelen