Pieter Buis

Pieter Buis

Pieter Buis is huisarts en epidemioloog.

 

Pieter: “Al sinds mijn eerste jaren als huisarts voel ik mij verbonden met het NHG. Wetenschap naar de praktijk brengen is mijn missie. Dat begon al als aios toen ik samen met Hans van der Voort meehielp bij de organisatie van een NHG-Congres. Daarna heb ik deelgenomen in verschillende werkgroepen waarin NHG-Standaarden werden gemaakt (enkel, schouder, varices en uitstrijkjes). 

Wetenschap naar de praktijk brengen is mijn missie

Ik ben zelf ook onderzoek gaan doen wat uiteindelijk uitmondde in een promotie in 2011. Dat was een mooie route, waarbij ik ook veel steun heb gevonden in de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek van het NHG. In die periode heb ik ook de opleiding tot epidemioloog bij Epidem gevolgd. Na mijn promotie ben ik naast de praktijk gestart als directeur zorg van onze zorggroep Medicamus en ben ik 6 jaar lid geweest van het Medisch Tuchtcollege. De totstandkoming van de NHG-Standaard Verdachte huidafwijkingen beschouw ik als een hoogtepunt waarin ook veel van mijn proefschrift is terechtgekomen. 

 

Als lid van de redactie van Huisarts en Wetenschap is het mijn missie om als huisarts, die nog met beide benen in de praktijk staat, de wetenschap te vertalen naar praktische handvatten voor de collega’s in de praktijk.  

 

Meer weten over Pieter?

Lees dan ook dit interview (september 2021).

Artikelen