NHG Forum

Levenslang leren [Column]

Gepubliceerd
29 oktober 2020
Als medisch professional ben ik intrinsiek gemotiveerd om de best mogelijke zorg voor mijn patiënten te leveren. Ik denk dat dit voor alle huisartsen geldt. Dat betekent ook levenslang leren. Leren kan op vele manieren en is niet gebonden aan vaste scholingsmomenten. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik iets leer. Het vindt plaats terwijl ik iets opzoek voor een patiënt, meedenk met casuïstiek via Siilo, voor een ingreepje nog even de NHG-Instructiefilm bekijk, als mijn collega me helpt met een ‘spotdiagnose’ en terwijl ik dit tijdschrift lees.
0 reacties
Wendy Borneman
© Margot Scheerder

Daarnaast is het goed en leuk om regelmatig dieper in een onderwerp te duiken, alleen of met anderen. Wat zou het nuttig zijn om eens met het spreekuur van mijn collega mee te kijken die altijd jaloersmakend stipt op tijd loopt, en andersom. En onze observaties te bespreken. Of om een praktijkbezoek af te leggen bij een praktijk die de digitale zorg zo geweldig georganiseerd heeft, terwijl het bij ons maar niet van de grond komt. Leren samen met collega’s geeft behalve nieuwe kennis en vaardigheden ook de tijd om samen bij te praten.

Per 2021 stopt het NHG met het verzorgen van fysieke nascholingen op locatie. Door het hele land bieden regionale nascholingsorganisaties goede trainingen aan, waar u samen met uw collega’s kunt nascholen. Het NHG blijft uw leerproces ondersteunen op andere manieren: via onze richtlijnen, e-learning, podcasts, instructiefilms en webinars. Ook wij blijven daarbij leren en ons ontwikkelen, zodat we u kunnen prikkelen om te blijven leren en uw kennis op peil te houden. Laagdrempelig en aansluitend bij de praktijk.

Wendy Borneman,voorzitter Raad van Bestuur

➤ Ook het digitale ledenplatform HAweb.nl is een uitstekend medium om van elkaar te leren!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen